Conclusion of Leli Community Center Pump Project – Georgia

Conclusion of Leli Community Center Pump Project – Georgia

This project has been completed under the direction of Peace Corps Volunteer Kamran Beikmohamadi.

To read about the beginning of the project, CLICK HERE.

The project was to install a new pump and repair the dilapidated structure protecting the pump.

Kamran reports:

Thank you once again for your generous assistance in providing access to clean water for the Leliani multi-use building! We are happy to report that the motor is now operational and water is now available to the following communities: (1) approximately 300 residents who use the community center “Leli” annually, (2) approximately 40 children enrolled at the village kindergarten, (3) approximately 50 students enrolled in the village music school, and (4) an internally displaced family from Abkhazia living in the building. These people would like to express their sincerest gratitude to you for helping them gain access to clean water for food preparation, drinking, cleaning, and toilet facilities.

With the assistance of the community center “Leli,” the community installed a new water pump, rebuilt the building sheltering the electric water-pump, and secured the building with a lockable door so that kindergarteners cannot access the electrical system. Over 10 community members assisted with the masonry work to rebuild the building protecting the water pump, including many fathers and grandfathers of the kindergarteners who volunteered their time to help provide access to water for their children and grandchildren. In addition to labor, the community also donated a lockable door, roof tiles and cement. The total community contribution to this project was approximately 40% of the total project cost.

Also, in the next few weeks, the community members plan to use a plaster/cement mixture to smooth out the walls of the building and paint the exterior. Since the building is in the schoolyard of the kindergarten, the villagers and children wish to paint the walls with bright colors to help improve the appearance of the schoolyard.

We are grateful to Kamran for completing this important project, and to The Soneva SLOW LIFE Trust for providing the funding.